Är du vår nya Redovisningsansvariga och löneadministratör?

Just nu söker Eskilstuna Data Mekan en ny ansvarsfull medarbetare till rollen som redovisningsansvarig och löneadministratör.

Anställningsform

Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

}

Anställningsvillkor

100%, tillträde efter överenskommelse

Om EDM

EDM är ett tillverkande verkstadsföretag som erbjuder produkter som framställts genom kvalificerad bearbetning i fleroperationsmaskiner och CNC-svarvar. Vanligtvis svarvar och fräser EDM i material som stål, aluminium, rostfritt och gjutgods/segjärn.

Sedan 1985 verkar EDM inom den tunga fordonsindustrin. I verkstaden, som ligger i Torshälla strax utanför Eskilstuna, bearbetar EDM:s 40 anställda maskinoperatörer med hög precision gjutgods, stål och aluminium till bland annat Volvo och Scania.

Om tjänsten

I rollen som redovisningsansvarig och löneadministratör på Eskilstuna Data Mekan AB ansvarar man för en administrationsprocess. Ansvaret för administrationsprocessen innebär att utveckla och genomföra de funktioner och rutiner som säkerhetsställer att verksamheten lever upp till de förväntningar som medarbetare, ägare och omvärld riktar mot arbetet med löneadministration och redovisning inom en verksamhet av vår storlek. Som processägare har man stora möjligheter att vara den som utformar och dokumenterar dessa funktioner och rutiner.

Exempel på funktioner som rollen idag är uppbyggd kring

 • Grundläggande affärsredovisning
 • Administrera löner
 • Hantera in- och utbetalningar (skatt, moms, fakturor)
 • Kontrollera lag- och regelefterlevnad (relevant för administrationsprocessen)
 • Skapa månadsrapporter
 • Upprätta årsbokslut
 • Ta fram årsredovisning
 • Rikta kommunikation via telefonväxel och post

I rollen som redovisningsansvarig och löneadministratör arbetar man rumsligt nära verksamhetens övriga tjänstemän och är ett naturligt bollplank till ledningsgruppen i både personalrelaterade frågor och i arbetet med uppföljning av verksamhetens ekonomiska nyckeltal.

Arbetsuppgifterna utförs lämpligt från det egna arbetsrummet i verksamhetens lokaler eller annan plats som den anställde och arbetsgivaren finner hållbart. Merparten av arbetstiden förväntas av trivselskäl utföras på plats i verksamheten.

 

Om den sökande

För att må bra i rollen bör den sökande trivas med att arbeta självständigt samt i mindre processöverskridande arbetslag om upp till fem personer. Förmodligen letar sig den sökande till en trygg anställning genom vilken ansvaret för det egna lärandet och utveckling av yrkesrollen känns både utmanande och roligt.

För att bära ansvaret som rollen medför tror vi att du har dokumenterad femårig erfarenhet av att arbeta både med löpande bokföring och med löneutbetalningar, samt;

 • Har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi
 • Har goda dator- och officekunskaper, VISMA
 • Har goda kunskaper i arbetsrätt
 • Talar och skriver svenska
 • Grundläggande kunskaper i engelska
 • Har ett B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i affärsystemet Monitor ERP och av att arbeta i linje med kollektivavtalet Teknikavtalet IF Metall . Det är fantastiskt om du redan är införstådd i vad arbetet med kvalitetsstandarder som ISO 9001 eller IATF16949 innebär för rollen som redovisningsansvarig och löneadministratör.

I samband med anställning kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

 

Om anställningen

Lön

Individuell lönesättning

 

Anställningsvillkor

100%. Tillträde efter överenskommelse.

 

Var ligger arbetsplatsen?

Saxgatan 11, 633 48 Eskilstuna

 

Kontaktpersoner

Alexander Zens

alexander.zens@edm.se

0709 657 992

 

Karl Zens

karl.zens@edm.se

0706 742 954

 

Sök jobbet!

Ansökan är inte tidsbegränsad.

Anställningen kommer ske fortlöpande.

Kvalifikationer

N

noggrann

N

utvecklingsorienterad

N

digital kompetens

N

ansvarsfull

N

kommunikativ

N

systematisk

Skicka in din ansökan

Eskilstuna Data Mekan AB kommer spara ditt CV i vår interndatabas i upp till 12 månader. Därefter kommer CV:t automatiskt att tas bort. Önskar du att Eskilstuna Data Mekan AB tar bort ditt CV innan tolvmånadersperioden löper ut? Låt oss veta det genom att skriva det i meddelanderutan nedan eller via mejl eller per telefon. 

  Ladda upp CV (.pdf, .docx, .odt, .txt)