Eskilstuna data mekan AB

Om oss

Vi är ett tillverkande verkstadsföretag som erbjuder våra kunder produkter framställda med kvalificerad bearbetning i moderna fleroperationsmaskiner och stora CNC-svarvar.

Produkterna framställs i vår moderana maskinpark med högeffektiva maskiner enligt överenskommen kvalité, och inte minst till konkurrenskraftiga priser. Våra medarbetare är därför väl insatta i våra kunders krav och förväntningar.

Flera av Sveriges storföretag inom den tunga fordonsindustrin är sedan lång tid våra kunder.

Vi hälsar gamla och nya kunder välkomna!

Men hur startade allt?

Eskilstuna Data Mekan AB (EDM) är ett tillverkande verkstadsföretag som startades hösten 1979 i Eskilstuna av Bernhard, Karl och Fredrick Zens.

Företaget arbetade under de första åren mycket med prototyper till försvarsindustrin. Detta arbete krävde alltmer sofistikerade bearbetningsmetoder och maskiner, vilket gjorde att kunskap och erfarenhet om skärande bearbetning kunde utvecklas inom företaget. Denna utveckling har EDM haft stor nytta av även om företaget kommit att bli allt mer inriktat mot den tunga fordonsindustrin.

Genom åren har företaget fortsatt att utvecklas och sett till att ligga långt framme vad gäller teknik och kvalitet. Arbete med kvalitetssystem startade 1989 och sedan dess har EDM kontinuerligt uppdaterat dessa system allteftersom hårdare krav ställts. År 2002 blev företaget även miljöcertifierat.

År 1985 flyttade EDM till Torshälla som ligger strax utanför Eskilstuna och det är här som verksamheten bedrivs idag. Den nuvarande egna fastigheten som företaget flyttade in i 1990 har byggts ut stegvis och innefattar idag en yta på 3500 kvadratmeter.

Även när det gäller personal har företaget utvecklats mycket. Från att börja med endast tre familjemedlemmar 1979 har företaget växt successivt och idag har företaget 45 anställda.